İlke ve Eylem Çerçevesi Olarak Sürdürülebilirlik Atölyesi Düzenlendi
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Nachhaltigkeit als Prinzip und Handlungsrahmen” (İlke ve Eylem Çerçevesi Olarak Sürdürülebilirlik) başlıklı atölyede, sürdürülebilirlik kavramının iş dünyasında temel bir ilke ve uygulanabilir bir eylem çerçevesi olarak benimsenmesi ele alındı.
"Nachhaltigkeit als Prinzip und Handlungsrahmen: Zukunftsperspektiven für die (Arbeits-) Welt" Başlıklı Konferans Gerçekleşti
Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Robin Kurilla’nın moderatörlüğünde, Duisburg-Essen Üniversitesi ve conex Institute Bonn'dan Doç. Dr Guido Wolf, 21.11.2024 tarihinde Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesinde “Bir ilke ve eylem çerçevesi olarak sürdürülebilirlik (İş) dünyası için gelecek perspektifleri. Sürdürülebilirlik söyleminde tarihsel-kavramsal gelişim çizgileri” konulu bir konferans verdi.
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı 06.11.2024 Tarihinde Yapıldı
2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz dönemi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Akademik Genel Kurul toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın katılımıyla 06.11.2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Büşra Fadim Sarıkaya Tünalp’in Almanca kitap bölümü yayınlandı
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü öğretim üyemiz Dr. Büşra Fadim Sarıkaya Tünalp’in Alman yayınevi De Gruyter tarafından basılan “Herausforderung Digitalisierung- Islamische Theologie im digitalen Zeitalter” adlı kitapta “Muslimische Influencerinnen- Ein Abriss der Rolle muslimisch-weiblicher Influencerinnen am Beispiel ihrer Webauftritte im Monat Ramadan 2023” başlıklı çalışması yayımlandı.
RTÜK, Dijital Ebeveynlik ve Medya Okuryazarlığı Eğitimi için Doç Dr. Elif Posos Devrani'yi Ağırladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Posos Devrani tarafından verilen eğitime ev sahipliği yaptı. “Dijital ebeveynlik ve medya okuryazarlığı” başlığı ile verileneğitim, RTÜK personelinin dijital dünyada ebeveynlik ve medya kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Sait Duran'ın Kitabı Çıktı
Üniversitemizin Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Sait Duran'ın "Felsefenin Kökeni" başlıklı kitap çalışması, Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.
Yeni Ünvan Alan Hocalarımızın Akademik Biniş Töreni Yapıldı
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü öğretim üyelerimizden Başak Kaptan Şiray ve Hüsnü Yavuz Aytekin hocalarımızın Dr.Öğr.Üyeliği ünvanını almasını ve üniversitemizin diğer fakültelerinden hocalarımızın ünvanlarını kutlamak üzere akademik biniş töreni gerçekleştirildi.
Araştırma Görevlimiz Melih Pehlivan, Passau Üniversitesi, Beşerî Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Fakültesi tarafından "En İyi Tez Özel Ödülü"ne Layık Görüldü
Türk-Alman Üniversitesi ve Passau Üniversitesi Kültürlerarası Yönetim-Uluslararası Kültür ve İşletme Çalışmaları çift diploma yüksek lisans programından mezun olan, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültemiz, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü araştırma görevlimiz Melih Pehlivan, Eine junge Universität in Istanbul - Auswirkungen der Türkisch-Deutschen Universität auf ihr Umfeld und die Integration dieser in die urbane Gesellschaft (İstanbul'da Genç Bir Üniversite Türk-Alman Üniversitesinin Çevresine Etkisi ve Kent Toplumuna Entegrasyonu) başlıklı teziyle, 9 Şubat 2024 tarihinde, Passau Üniversitesi Beşeri Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Fakültesinin akademik töreninde Sparkasse Passau’nun "en iyi tez özel ödülü"ne layık görüldü.
Kültüre Disiplinler Ötesi Yaklaşımlar - Çok Perspektifli Kültürel Çalışmaların Ana Hatları
Türk Alman Üniversitesi Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü "Kültüre Disiplinler Ötesi Yaklaşımlar - Çok Perspektifli Kültürel Çalışmaların Ana Hatları" adlı Workshop 23-24 Kasım'da YAMEDLAB'ta gerçekleştirecektir.
Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr.Büşra Sarıkaya'nın Yeni Kitabı Çıktı
Z Kuşağı Influencer Olmak İstiyor Mu? Üniversitemizin Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Büşra Fadim Sarıkaya'nın, doktora tez çalışmasından türetilmiş "Z Kuşağı Influencer Olmak İstiyor Mu?- Türk ve Alman Gençleri Üzerine Bir Çalışma" başlıklı kitap çalışması, Eğitim Yayınevi tarafından e-Kitap olarak yayınlanmıştır.
Goethe Enstitüsü’nün Tarihi ve Almanya'nın Yurtdışı Kültür ve Eğitim Politikasının Gelişimi (Geschichte des Goethe-Instituts und Entwicklung der Auswärtige Kultur und Bildungspolitik in Deutschland)
Goethe Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Carola Lentz, 19 Eylül 2023 Salı günü saat 11:00'de YDYO Konferans Salonunda “Goethe Enstitüsü’nün tarihi ve Almanya'nın yurtdışı kültür ve eğitim politikasının gelişimi” (Geschichte des Goethe-Instituts und Entwicklung der Auswärtige Kultur und Bildungspolitik in Deutschland) konusunda bir de konferans verecektir.
Film Okumaları Başlıyor!
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Sinema Kulübü ortaklığında düzenlenmeye başlanan Film Okumaları başlıyor.
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Doktora Kolokyumu Gerçekleşti
Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Doktora Kolokyumu 12 Mayıs tarihinde gerçekleşti.
Sosyoloji Konuşmaları XIII
Sosyoloji Konuşmaları serisinin on üçüncüsü 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 14:00'da Doç. Dr. Muharrem Açıkgöz'ün "Die zweite Generation der Frankfurter Schule: Ein Überblick" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.
Türk-Alman Perspektifinden Kültür, Göç ve İletişim Çalıştayı
TAÜ Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi’nin ortak etkinliği olan “Kultur, Migration und Kommunikation” (Kültür, Göç ve İletişim) başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilecektir. Çalışma dili Almanca olan etkinliğe kayıt için: zeynep.gurbener@tau.edu.tr
Almanya’daki Türk Varlığının 60 Yılı Sempozyumu
Türk-Alman Üniversitesi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen Almanya’daki Türk Varlığının 60 Yılı Sempozyumu 31 Ocak-1 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.
'Kültürlerarası Yönetim' Çift Diploma Yüksek Lisans Programı Hakkında Bilgilendirme Etkinliği
Türk-Alman Üniversitesi'nin Çift Diploma Yüksek Lisans Programı 'Kültürlerarası Yönetim' hakkında 17.1.2022 tarihinde saat 14.00-15.00'te çevrimiçi olarak, almanca dilinde bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir. Toplantıya erişim bağlantısı: https://tau-edu-tr.zoom.us/j/97525718143?pwd Vi9DK044Qk1uenJjaVVZUlFGVHBmZz09
Heidelberg’de Disiplinlerarası Çalıştayı
Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi ortak bir çalıştay organize ederek daha fazla disiplinlerarası proje yürütmek için Heidelberg’de bir araya geldi.
Pandemide Dijital Sınıflar Raporu Yayınlandı
Pandemide Dijital Sınıflar araştırması, fakültenin disiplinlerarası kimliğine uygun şekilde, farklı disiplinlerden araştırmacıların katılımıyla gerçekleşti. Yürütücü Dr. Ayşe Elif Posos Devrani, araştırmacılar Adalet Duman ve İpek Kesici tarafından hazırlanan raporun Mart ayında hazırlıklarına başlandı, Mayıs ve Haziran aylarında ise veri toplama fazı gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu Gerçekleştirildi
20 Şubat Perşembe Günü, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu gerçekleştirildi.