Tüm Haberler

'Kültürlerarası Yönetim' Çift Diploma Yüksek Lisans Programı Hakkında Bilgilendirme Etkinliği

Türk-Alman Üniversitesi'nin Çift Diploma Yüksek Lisans Programı 'Kültürlerarası Yönetim' hakkında 17.1.2022 tarihinde saat 14.00-15.00'te çevrimiçi olarak, almanca dilinde bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir. Toplantıya erişim bağlantısı: https://tau-edu-tr.zoom.us/j/97525718143?pwd Vi9DK044Qk1uenJjaVVZUlFGVHBmZz09

Sosyoloji Konuşmaları VII

Sosyoloji Konuşmaları serisinin yedincisi 27 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 14:00'da Dr. İlker Çayla'nın "Ulus-Aşırı İslam ve DİTİB : Bir Sosyal- Coğrafi Tahayyül Olarak Köln Merkez Camii" başıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları V

Sosyoloji Konuşmaları serisinin beşincisi 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 19:00'da Dr. Aslı Duru'nun "Yarını Bugün Eylemek: Metropolde Gelecek, Toplumsal Cinsiyet ve Şifa" sunumuyla gerçekleştirildi.

Erasmus+ Programı

Türk-Alman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile Bielefeld Üniversitesi Sosyoloji Bölümü arasında Erasmus+ Programı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği anlaşması imzalanmıştır.

Sosyoloji Konuşmaları IV

Sosyoloji Konuşmaları serisinin dördüncüsü 2 Aralık 2021 Perşembe günü saat 19:00'da Dr. Ayşegül Akdemir'in "Duygu Sosyolojisi: Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Duygusal Emek" başlıklı sunumuyla gerçekleştirildi.

Sosyoloji Konuşmaları II

Sosyoloji Konuşmaları çerçevesinde, Dr. Ceren Deniz 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 19.00'da "Orta Ölçekli İşletmelerde Akraba ve Aile ile Çalışmanın 'Ahlaki' Ekonomisi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Sosyoloji Konuşmaları I

Sosyoloji Konuşmalarımız, 4 Kasım 2021 Perşembe günü  Dr. Onur Yamaner'in "Söylemin Gölgesinde: Suriyeli Mülteci Kadınlar" başlıklı konuşmasıyla başladı.

Pandemide Dijital Sınıflar Raporu Yayınlandı

Pandemide Dijital Sınıflar araştırması, fakültenin disiplinlerarası kimliğine uygun şekilde, farklı disiplinlerden araştırmacıların katılımıyla gerçekleşti. Yürütücü Dr. Ayşe Elif Posos Devrani, araştırmacılar Adalet Duman ve İpek Kesici tarafından hazırlanan raporun Mart ayında hazırlıklarına başlandı, Mayıs ve Haziran aylarında ise veri toplama fazı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu Gerçekleştirildi

20 Şubat Perşembe Günü, Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Verena Blechinger-Talcott'un "Almanya, Japonya ve Demokrasi: Alman-Japon İlişkilerinin Yaklaşık 160 Yıllık Geçmişi" Adlı Sunumu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” İsimli Semineri Gerçekleştirildi

13 Şubat Perşembe günü saat 13.00’da Prof. Dr. Aykut Arıkan’ın “Neue Medien im Grundriss” adlı semineri Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisine En İyi Kitap Tasarımı Ödülü

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından bu yıl 38’nci düzenlenen Tasarım Sergisi’nde Kültür ve İletişim Bilimleri araştırma görevlisi Sefa Pala’nın ‘Deukisch. von Gastarbeiterdeutsch über Kanak Sprak bis zum Kiezdeutsch’ adlı çalışması en iyi kitap tasarımı ödülüne layık görüldü.

Medya ve İletişim Kulübü Tarafından Düzenlenen Oğuz Haksever Söyleşisi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Gerçekleştirildi

26 Kasım Salı günü Medya ve İletişim Kulübü tarafından üniversitemize davet edilen Oğuz Haksever'in "Türkiye'de Televizyon Haberciliğinin Perde Arkası ve Televizyon Haberciliği Okuryazarlığı" sunumu ve söyleşisi gerçekleştirildi.

Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç

Türk-Alman Üniversitesi’nde 30 Ekim 2019 tarihinde “Türk ve Alman Sinema Yapımlarında Paylaşılan Deneyim: Göç” etkinliği gerçekleştirildi. Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ortrud Gutjahr, İstanbul Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Kayaoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Karakuş, DAAD projesi kapsamında yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Özellikle Almanya ve Türkiye arasındaki göç konusunu ele alarak sinema filmlerini değerlendiren akademisyenler, bulgularını paylaşırken, iki ülke arasındaki göç yansımalarına dikkat çekti.

Kültür Konuşmaları: II.Öğrenci Kongresi

24 Ekim 2019 Perşembe günü okulumuzun 2. Öğrenci Kongresi, Kültür Konuşmaları başlığı adı altında gerçekleştirilmiştir.

Kültür Konuşmaları: Kültür ve İletişim Bilimleri I. Öğrenci Kongresi

17.05.2019 tarihinde Kültür ve İletişim Bilimleri Öğrencileri tarafından düzenlenen "Kültür Konuşmaları" üst başlıklı kongrenin ilki saat 10.00-12:30 arasında gerçekleştirildi.

Müzik mi Gürültü mü?

Dr.Öğr.Üyesi Enis Dinç ve müzisyen Berke Can Özcan'ın "Müzik mi Gürültü mü?" isimli söyleşisi 16.05.2019 Perşembe günü 15:00-17:00 saatleri arasında YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Türk-Alman Üniversitesi’nde İlk Psikoloji Günleri

Alman ve Türk akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte beyin ve duygular, ruh sağlığı ve çocuk eğitiminde ebeveynlerin rolü gibi birçok konu ele alındı.

Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları

"Dünden Bugüne Kitle İletişim Kuramları" başlıklı konferans Bilgi Üniversitesi mensubu Doç. Dr. Burak Özçetin tarafından gerçekleştirildi.

Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık-Interkulturalität in der Medizinethik

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü 6 Aralık 2018’de “Tıp Etiğinde Kültürlerarasılık-Interkulturalität in der Medizinethik” adlı bir konferans düzenlemiştir.