Haberler

Türk-Alman Üniversitesi’nde İlk Psikoloji Günleri

20.03.2019

14.03.2019 tarihinde  Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Psikoloji Günleri I“ etkinliği kapsamında Türk ve Alman akademisyenler bir araya geldi. Ruh sağlığından çocuk eğitiminde ebeveynlerin rolüne kadar psikolojik alanında çeşitli sunumların gerçekleştirildiği etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından 14.03.2019 tarihinde gerçekleştirilen “Psikoloji Günleri I“ etkinliği yoğun ilgi gördü. Alman ve Türk akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte beyin ve duygular, ruh sağlığı ve çocuk eğitiminde ebeveynlerin rolü gibi birçok konu ele alındı.

 

BEYİN VE DUYGULARDAN RUH SAĞLIĞINA

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş’ın açılış konuşmasının ardından Freie Universität Berlin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arthur Jacobs “Beyin ve Duygular“ adlı sunumuyla programın ilk konuşmasını yaptı. Jacobs çeşitli psikolojik deneyler ve araştırmalardan bahsettikten sonra, “Ruh Sağlığı“ başlığıyla sunum yapan Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin, kavramsal çerçevesiyle intihar konsunu ele aldı. Sonrasında Işık Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Balkır Nefçi depresyon konulu sunumuyla öğrencilerin ve katılımcıların karşısına çıktı.

 

TEKRARLARLA EFEKTİF ÖĞRENME

Kısa bir öğle arasından sonra  ekinliğe devam edildi. Bahçeşehir Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hale Ögel Balaban çocuk eğitimiyle ilgili ebeveynlerin rolünü, sosyal medyada yapılan paylaşımlar örneği üzerinden açıkladı. Öğrenme, hatırlama ve hafıza başlığı altında ise Martin-Luther Universität Halle-Wittenberg Öğretim Görevlisi Dr. Alp Aslan bir sunum gerçekleştirdi. Daha efektif ve etkin bir biçimde öğrenmenin yollarını açıklayan Aslan, yaptıkları çeşitli deneyler sonucunda, tekrarlayarak öğrenmenin çok yararlı olduğunu belirtti. Programın son konuşmacısı olan Kadir Has Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahu Gökçe ise, kısa süreli hafıza ve görsel arayışla ilgili hazırlamış olduğu sunumu katılımcılarla paylaştı.

Sunumların bitiminin ardından, Prof. Dr. Arthur Jacobs ve Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, gün boyunca yapılan sunumlarda değinilen konulara ilişkin kısa bir kapanış oturumu gerçekleştirdi. Psikolojinin farklı alanlarını konu alan değerli akademik çalışmaların Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak üç dilde paylaşıldığı etkinlik, katılımcılara yakın zamanda açılması planlanan Psikoloji Bölümünün üretkenlik ve çeşitlilik barındıracak profiline dair bir fikir/izlenim verdi.